Poradna

+ Odeslat nový dotaz

Poradna Pro laiky

Dobrý den, letos budu maturovat na SZŠ a mám zájem studovat na dentální hygienistku. Chtěla bych se zeptat, jak velké je uplatnění v budoucnu a kolik zájemců je o tuto profesi? Aby za tři roky nebyla dentální hygienistka "na každém rohu", jestli mi rozumíte.
Také by mě zajímalo, protože jsem od pár lidí slyšela, že na dentální hygienu moc lidí nechodí a že se tím jednou neuživím, ačkoliv si to nemyslím, jak je to doopravdy?
Moc děkuji za jakoukoli odpověď, která mi pomůže si věci ujasnit.

Dobrý den, mám takový dotaz mám vystudovanou VOŠ jako všeobecná zdravotní sestra. Mám 2 roky praxi u lužka v nemocnici. Nyní nastupuji do ordinace jako zubní asistentka. Chci se zeptat do budoucna bych měla zájem si dodělat dentální hygienistku ale nechce si mi studovat další 3 roky na VOŠ. Nevíte někdo jestli by nestačil jen nějaký kurz? Děkuji

Dobrý den,
zajímalo by mne, jaké mají české dentální hygienistky uplatnění v cizině (konkrétně myslím anglicky mluvící země, jako je Spojené království, Kanada nebo USA). Jestli tam mohou vykonávat profesi, pokud u nás v ČR získali v oboru titul DiS. nebo musí mít titul Bc. z vysoké školy. Nebo jestli to stále nestačí a potřebují nějaký speciální certifikát, který je možno získat jen v dané zemi nějakou zkouškou či dalším studiem. Nemáte s tím prosím nějaké zkušenosti, nebo neznáte někoho, kdo na stejný dotaz nalezl odpověď?
Moc děkuji za jakoukoli odpověď a přeji krásný den

Dobry den,
chtela jsem se zeptat zda dentalni hygienistka,pracujici jako OSVČ, muze vykonavat praxi nezavisle na stomatologovi, samostatne ,napr. bez stomatologa ve stejne budove?
Dekuji za odpoved

Dobrý den, chci se zeptat, jak je to právně s dentálními hygienistkami, které dokončí studium v roce 2018 na Vyšší odborné škole. Zda mohou být hned OSVČ nebo musí pracovat 3 roky jako zaměstnanci? Děkuji moc za odpověď a přeji hezký den

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda může dentální hygienistka aplikovat injekční nebo jinou anestesii. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,

ráda bych se Vás zeptala na kurz ZUBNÍ INSTRUMENTÁŘKA - máte k dispozici nějaký seznam míst, kde se takové kurzy konají a za jakých podmínek? Je pro tento obor stále dobré uplatnění na trhu práce? Předem Vám děkuji za odpověď.

Dobry den, laka me studovat obor dentalni hygienistka, ale znama z praxe me odrazuje, ze to neni dobre financne ohodnocene. Nemam predstavu, podle ceho se odviji plat dh, jestli je staly/pohyblivy. Muzete mi s temito dotazy poradit, prosim? Dekuji

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat kdybych vystudovala DH v Polsku zda bych mohla pracovat jako DH u nás. Jen podotýkám že, v Pl se DH studuje formou pomaturitního dvouletého nádstavbového studia.

Dobrý den,
dovoluji se na Vás obrátit s následujícím dotazem. Pracuji jako praktická zubní lékařka, ovšem po úrazu levého lokte, zvažuji možnost rozšíření praxe o dentální hygienu. Prosím o sdělení, jaká je nutná kvalifikace pro práci dentální hygienistky v případě ukončení lékařské fakulty, obor stomatologie.
Děkuji za Vaši odpověď a přeji příjemný den

Přispívají v roce 2017 zdravotní pojišťovny na dentální hygienu? Případně prosím které, kolik a za jakých podmínek. Děkuji za odpověď

Dobry den, je mozne aby DH provadela zdravotni sestra - asistentka zubniho lekare bez prislusneho vzdelani? Dekuji

Dobrý den, jsem studentkou prvního ročníku DH a chtěla bych se zeptat jak se pracuje s ultrazvukem v případě sub a supra zubního kamene z pohledu DH. Předpokládám, že tento dotaz spadá do odborné části, do které se lze dostat pouze pokud jste členem.Děkuji za odpověď.

Kde se používá v Praze k odstranění zubního kamene laser?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda existuje možnost, aby dentální hygienistka vykonávala činnost jako OSVČ? A pokud ano, jaké jsou k tomu nutné předpoklady? Moc děkuji.

Dobrý den. Může dentální hygienistka poskytovat služby klientům bez předchozího doporučení stomatologem? Jaké je profesní propojení mezi stomatologem a dentální hygienistkou? Děkuji.

Vážená ADH,rád bych věděl Váš názor 1) na používání zubních/ústních irigátorů. Zajímá mne, v kterých případech je jejich používání užitečné/žádoucí, resp. kdy je naopak nelze doporučit. 2) na aplikaci gelu na dásně Herbadent. Setkal jsem se s tím, že tento ne laciný přípravek lékař doporučil jako léčivo; lékárna ho přitom vedla v sortimentu kosmetiky.Děkuji.

Dobrý den ,prosím o informaci,kdo je v Jihočeském kraji členem ADH děkuji

Dobrý den, proč pojišťovna nehradí dentální hygienu? Děkuji

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat, zda studentka DH může při studiu pracovat jako DH. Stalo se mi, že jsem byl několikrát ošetřen a později jsem zjistil , že slečna je ještě studentkou a nemá ještě dokončené vzdělání. Nemusí o tom informovat pacienty před ošetřením nebo pracovat pod dohledem? Děkuji

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na různorodost práce dentálních hygienistek. Mám zkušenosti s půlhodinovou intenzivní, dá se říct i dosti bolestivou očistou, kde docházelo i ke krvácení dasní. Každý zub, mezery, byly očistěny pomocí ultrazvuku a následně plošně dočištěny kartáčkem se spec.pastou. Po roce jsem byla u jiné hygienistky, ta očistila jen kámen na horních a spodních čtyřech zubech z vnitřní strany, kde dle ní se nejvíce usazuje kámen - toť vše. Jak správně by dentální hygiena měla probíhat, jak dlouho a zhruba za jakou částku? Děkuji za odpověď

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, zda bude někdy možné, aby si dentální hygienistka s DiS. udělala nějakou zkoušku nebo rok na škole, aby získala titul Bc. a nemusela studovat další 3 roky? Děkuji

Dotazuji se,kde v okrese Hodonín pracuje dentální hygienistka.

jak si mám čistit zuby?