Analgetika v zubním lékařství

Termín: 26. 5. 2022 - 26. 5. 2025

Přejít na webinář

Obsah Bolest zubů dokáže nepříjemně potrápit nejen samotného pacienta, ale i jeho ošetřujícího lékaře. Přestože je naše léčba zejména kauzální, mnohdy je třeba pacientovi ulevit od bolesti i analgetiky. Volba analgetika přitom závisí na řadě faktorů. Lékař musí vycházet z příčiny bolesti, zdravotního stavu pacienta, vlastností analgetika i možných nežádoucích účinků léčiva.

Webinář nabídne přehled analgetik v tradičních i moderních lékových formách, jak u léčiv se systémovým, tak lokálním působením. Farmaceutický trh poskytuje široké spektrum léčivých látek, ale nezapomínejme, že i příroda nabízí řadu vhodných alternativ.

Přednášející: MDDr. Markéta Faltisová, vystudovala obor zubní lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Od roku 2019 působí jako zubní lékařka v Olomouci, kde se věnuje komplexní stomatologii od ošetření dětí, přes zákroky záchovné stomatologii, po dentoalveolární chirurgii. Jejím cílem je potlačit strach pacientů ze zubního ošetření, klade proto důraz zejména na prevenci a včasné odstranění akutních obtíží pacienta.