Příspěvky na dentální hygienu pro klienty zdravotních pojišťoven v roce 2018

Tabulkový přehled

ČPZP 205

Na dentální hygienu je možné čerpat pouze v rámci programu Bonus Plus, ve kterém je potřebná registrace. Na základě bodů nasbíraných v rámci preventivních prohlídek poté můžete čerpat příspěvek. Příspěvek je ve výši 500 Kč. Více zde.

VZP 111

Těhotné ve výši 1000 Kč nebo balíček dentální hygieny zakoupený v lékárně v těhotenství (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě, ústní vody).
Příspěvek na dentální hygienu je možné čerpat, pokud byla provedena v době těhotenství. Dentální hygienu provedenou po porodu již nelze do příspěvku zahrnout.
Je třeba doložit originál tištěný doklad o zaplacení dentální hygieny, v případě platby kartou doklad z platebního terminálu či výpis z účtu klientky. Doklad musí být zaslán nejpozději do 30.11.2018. K žádosti o příspěvek je třeba doložit těhotenský průkaz nebo rodný list dítěte.
Maminka má možnost čerpat příspěvek do výše 1000,-, avšak tato částka je brána jako příspěvek na těhotenství. Je tedy na budoucí každé mamince, zda bude čerpat příspěvek na prvotrimestrální screening či dentální hygienu, nebo na těhotenské cvičení atd.

VOZP 201

Příspěvek do výše 400 Kč jednou za rok pro pojištěnce starší i mladší 18 let v programu Zdraví a do výše 500 Kč v programu Rodina vojáka. Více https://www.vozp.cz/programzdravi

OZP 207

Tak jako v předchozích letech je možné příspěvek na dentální hygienu získat díky výhodám kreditního systému VITAKONTO. Díky tomuto systému získají klienti OZP v roce 2018 příspěvky na dentální hygienu ve výši od 553 Kč až do 4590 Kč. Dále mohou klienti OZP získat příspěvek na dentální pomůcky od 192 Kč až do 1158 Kč. Více zde.

Dále klientům do 25 let zcela hradí vyšetření dutiny ústní přístrojem VELscope.

ZPMVCR 211

Příspěvek pro děti do 18 let na nácvik dentální hygieny do výše 500 Kč.

Více http://www.zpmvcr.cz/pojistenci/vyhody-pro-pojistence/fond-prevence-2018/program-pro-deti/

ZPŠ 209

Na DH nepřispívá.
Přispívá na pomůcky a prostředky ústní hygieny od 500 Kč do 3000 Kč. Více https://www.zpskoda.cz/pro-pojistence/zdravotni-programy-2018/balicky

Pojišťovna má také  preventivní program pro děti Zdravé zoubky dětem.
Pro školky a školy, provádí studenti 1. Lékařské fakulty University Karlovy obor zubní lékařství. Je zdarma jak pro děti pojištěné i nepojištěné u ZPŠ. Více zde.

RBZP 213

Pojišťovna přispívá dětem do 6 let na nákup léčiva na fluoridaci zubů v lékárnách do výše 100 Kč. Více http://www.rbp-zp.cz/pro-pojistence/balicky-prevence/deti-do-6-let/

Pojišťovna přispívá seniorům od 60 let na nákup fixačních a čistících prostředků pro celkové zubní náhrady v lékárnách do výše 500 Kč. Více http://www.rbp-zp.cz/pro-pojistence/balicky-prevence/pojistenci-nad-60-let/