Poradna

+ Odeslat nový dotaz

Poradna Pro laiky

Dobry den, laka me studovat obor dentalni hygienistka, ale znama z praxe me odrazuje, ze to neni dobre financne ohodnocene. Nemam predstavu, podle ceho se odviji plat dh, jestli je staly/pohyblivy. Muzete mi s temito dotazy poradit, prosim? Dekuji

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat kdybych vystudovala DH v Polsku zda bych mohla pracovat jako DH u nás. Jen podotýkám že, v Pl se DH studuje formou pomaturitního dvouletého nádstavbového studia.

Dobrý den,
dovoluji se na Vás obrátit s následujícím dotazem. Pracuji jako praktická zubní lékařka, ovšem po úrazu levého lokte, zvažuji možnost rozšíření praxe o dentální hygienu. Prosím o sdělení, jaká je nutná kvalifikace pro práci dentální hygienistky v případě ukončení lékařské fakulty, obor stomatologie.
Děkuji za Vaši odpověď a přeji příjemný den

Přispívají v roce 2017 zdravotní pojišťovny na dentální hygienu? Případně prosím které, kolik a za jakých podmínek. Děkuji za odpověď

Dobry den, je mozne aby DH provadela zdravotni sestra - asistentka zubniho lekare bez prislusneho vzdelani? Dekuji

Dobrý den, jsem studentkou prvního ročníku DH a chtěla bych se zeptat jak se pracuje s ultrazvukem v případě sub a supra zubního kamene z pohledu DH. Předpokládám, že tento dotaz spadá do odborné části, do které se lze dostat pouze pokud jste členem.Děkuji za odpověď.

Kde se používá v Praze k odstranění zubního kamene laser?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda existuje možnost, aby dentální hygienistka vykonávala činnost jako OSVČ? A pokud ano, jaké jsou k tomu nutné předpoklady? Moc děkuji.

Dobrý den. Může dentální hygienistka poskytovat služby klientům bez předchozího doporučení stomatologem? Jaké je profesní propojení mezi stomatologem a dentální hygienistkou? Děkuji.

Vážená ADH,rád bych věděl Váš názor 1) na používání zubních/ústních irigátorů. Zajímá mne, v kterých případech je jejich používání užitečné/žádoucí, resp. kdy je naopak nelze doporučit. 2) na aplikaci gelu na dásně Herbadent. Setkal jsem se s tím, že tento ne laciný přípravek lékař doporučil jako léčivo; lékárna ho přitom vedla v sortimentu kosmetiky.Děkuji.

Dobrý den ,prosím o informaci,kdo je v Jihočeském kraji členem ADH děkuji

Dobrý den, proč pojišťovna nehradí dentální hygienu? Děkuji

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat, zda studentka DH může při studiu pracovat jako DH. Stalo se mi, že jsem byl několikrát ošetřen a později jsem zjistil , že slečna je ještě studentkou a nemá ještě dokončené vzdělání. Nemusí o tom informovat pacienty před ošetřením nebo pracovat pod dohledem? Děkuji

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na různorodost práce dentálních hygienistek. Mám zkušenosti s půlhodinovou intenzivní, dá se říct i dosti bolestivou očistou, kde docházelo i ke krvácení dasní. Každý zub, mezery, byly očistěny pomocí ultrazvuku a následně plošně dočištěny kartáčkem se spec.pastou. Po roce jsem byla u jiné hygienistky, ta očistila jen kámen na horních a spodních čtyřech zubech z vnitřní strany, kde dle ní se nejvíce usazuje kámen - toť vše. Jak správně by dentální hygiena měla probíhat, jak dlouho a zhruba za jakou částku? Děkuji za odpověď

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, zda bude někdy možné, aby si dentální hygienistka s DiS. udělala nějakou zkoušku nebo rok na škole, aby získala titul Bc. a nemusela studovat další 3 roky? Děkuji

Dotazuji se,kde v okrese Hodonín pracuje dentální hygienistka.

jak si mám čistit zuby?